homokvas gyártás

Legjobb minőségű ötvözött alumínium készült homokvasak gyártása

Német Lauche & Maas technológia.

Sokan kérdezik, milyen homokvasat használjanak, hogyan használják, mennyit vigyenek.

A használat:

Kocsi elakad a homokban vagy sárban. A kerék elpörög, és mélyre elássa magát. A homokvasat, ha csak kettő van, a jobban elásott kerék-pár elé – vagy ha hátrafelé akarunk menni, mögé – kell tenni úgy, hogy a gumi elinduláskor belekapjon. A kétkerék-hajtású autóknál ez rendesen a meghajtott kerék. Ha van segítőtársunk és odanyomja, amikor indul a kerék, nagyon vigyázzon az ujjaira! A pörgő kerék adott estben maga alá ránthatja a homokvasat – megszabadítva a segítőnket egy-két ujjától –, a „csipkés” szélű homokvas ezért kerülendő, vagy vágjuk le a csipkéket!

A kocsival először kisebb gázzal indulj, hogy ráharapjon a homokvasra, és abban a pillanatban, amikor fog rajta, minél nagyobb teljesítménnyel gyorsítsunk. Ha szerencsénk van, akkor ezzel a lendülettel elszabadulunk a laza talaj szakasztól.

Gyakran nincs olyan szerencsénk, és a kocsink a lendülettől megy jó pár métert, de újból elakad. Ilyenkor ne pörgessük a kereket tovább, ha esélytelen, mert csak mélyebbre ássa magát. Tehát megint a kerekek alá a homokvas, és kezdődik előröl. Újabb lendület újabb szakasz, amíg vége nincs a laza talajszerkezetnek, vagy fel nem küzdöttük a kocsit egy dűne tetejére, vagy kiemelkedésre, hogy onnan nagyobb lendületet véve folyamatos haladásra tudjunk gyorsulni.

Ebből következik, hogy minél hosszabb homokvasat használok annál jobb, illetve minél többet.

homokvas

De ennek határt szab, hogy hogy lehet elhelyezni a kocsin, mennyibe kerül, mi a tengelytávja a kocsinak.

Adott esetben a homokvas használható hídként: ilyenkor nehezebb teherautóknál, kamionoknál vagy acél homokvasat, vagy az alumíniumot duplán kell elhelyezni az akadályon.

Az alumínium viszont nem rozsdásodik, örök életű, nem igényel karbantartást. Ha esetleg maradandóan meghajlik a nagy terheléstől, egyszerűen visszahajlítható.

Ezen felül a homokvas megfelelhet térelválasztónak a csomagtérben, a tetőcsomagtartó járólemezének, vagy oldalfalának, asztallapnak, ágynak, meg ezer dolognak. Esetleg kávét főz (még fejlesztés alatt)!

Amúgy homokvas hiányában használhatunk fát, ágakat, padlót, gumilapot, köveket, stb.. bármilyen merev, vagy fél merev dolgot, amit nem sajnálunk.

Hossz: 125, 150, 175, 200 cm

400

Homokvasak árai:

125cm-es 15000

150cm-es 18000

175cm-es 21000

200cm-es 24000 Ft. Brutto áron.

Mind 40cm széles, 4 hosszanti bordával, 3 lyuksorral.

www.homokvas.com